Charles Peter Martin Vestergaard

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning

Liv og levned

Kapgænger Charles Peter Martin Vestergaard

Charles Peter Martin Vestergaard - senere ofte Westergaard - blev født i Silkeborg 10. april 1884. I 1890'erne og et lille stykke ind i det næste århundrede boede han på Vestergade 33 sammen med sin far, tømrer Carl Vilhelm Vestergaard og sin mor, Johanne Vestergaard, født Sørensen. Charles havde 9 søskende, hvoraf 4 udvandrede til Amerika.

Charles gik i snedkerlære og blev i 1906 gift med Karoline Larsen. Ved siden af arbejds- og familieliv dyrkede han atletik. Han var medlem af Silkeborg Idrætsforening "Fremad" og foreningens bestyrelse, hvor han en overgang var næstformand.

I disciplinen kapgang blev han i 1902 dansk mester. I 1908 deltog han i de Olympiske Lege i England, hvor han d. 14. juli skulle deltage i ikke mindre end 3 løb. I 16 km kapgang stod han på listen over deltagere men gennemførte af en eller anden årsag ikke. I 3500 meter kapgang blev han i indledende runde nr. 2, hvilket - i modsætning til hans landsmand, Arne Halfdan Sigurd Højme, der måtte nøjes med en 6. plads i sin indledende runde - bragte ham i finalen, hvor han blev nr. 6 ud af 9 deltagere.

Det tog ham 17 minutter og 21 sekunder at gå de 3500 meter, hvilket svarer til lige godt 12 km/t. Til sammenligning tilbagelægger de hurtigste kapgængere i dag ca. 15 km på en time.

Charles Peter Martin Vestergaard døde d. 3. maj 1956 i Aarhus.

Kilder