Oscar J. Lund

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
Oscar Julius Lund

Oscar Julius Lund, 29/10 1852 - 2/9 1912, birkefuldmægtig, bankdirektør, justitsråd.

Oscar J. Lund blev født d. 29 oktober 1852 som søn af guldsmed Andreas Kjær Lund og Johanne Elisabeth Jensen

Lund startede selv som guldsmedelærling hos faderen, men blev i 1875 færdig som exam. jur. (uden at vi ved, hvordan det skifte er kommet i stand) og blev umiddelbart efter ansat som birkefuldmægtig under birkedommer Drechsel, hos hvem han også boede.

I 1884 blev Lund gift med Camilla Arntzen, en datter af Frode Arntzen, og i 1885 købte han ejendommen Søndergade 5 af brandirektør Mads N. Bjørn, hvor han boede til sin død.

I 1890 blev han Silkeborg Roklubs første formand.

Lund blev direktør for Silkeborg Bank i 1906 ligesom han sad i Jysk Hypotekforenings bestyrelse til sin død; i 1907 blev han en meget aktiv formand for Silkeborg Turistforening.

Et stort følge ledsagder justisråden gennem Vestergade til Gamle Kirkegård

Oscar J. Lund døde af et hjerteslag den 2. september 1912 og havde ved sin død titel af bankdirektør og justitsråd (en titel uden egentligt indhold, men som indplacerer indehaveren i de officielle rangklasser).

Lund var et mangeårigt medlem af Frimurerlogen og et stort antal af denne ordens medlemmer var med til at følge ham til graven på Gamle Kirkegård.


Kilder

Folketællinger/kirkebøger: Arkivalieronline.dk/Danishfamilysearch.dk

Silkeborg Arkiv


Denne artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe wikiSilkeborg ved at udvide den, evt. med dine egne erindringer.