Silkeborg Turistbureau

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
Indvielse af Silkeborg Turistbureaus nye flotte lokaler ud til Havnen. Fra højre ses borgmestrene fra Silkeborg og Gjern, Jørn Würtz og Per Kromann, samt Team Søhøjlandets chef, Morten Jensen

Silkeborg Kommune købte i 1994 Knaps VillaHovedgårdsvej/Åhavevej, som derefter blev moderniseret og indrettet til hjemsted for Silkeborg Turistbureau.

Den gamle villa var tegnet af Anton Rosen og opført for bankdirektør Arnold Knap i 1920/21.

Turistbureauet slog dørene op for publikum 10. maj 1996.

Siden er mange turister og silkeborgensere dagligt blevet hjulpet med diverse spørgsmål og opgaver. De gulmalede mure rummer brochurer og information i massevis, og det store rum tegnet til bankdirektørens dagligstue fungerer i dag som ekspedition.

Da Anton Rosen tegnede huset i 1920, havde han næppe et turistbureau i tankerne, men ikke desto mindre fungerer huset som sådan i dag, uden at der er foretaget de helt store ombygninger af bankdirektørens villa.

Turisme Silkeborg flyttede i oktober 2012 sammen med Erhverv Silkeborg, Handel Silkeborg og bl.a. Riverboat sekretariatet til Det gamle rådhus på Torvet.

25. januar 2016 havde VisitSilkeborg sidste åbningsdag i det gamle rådhus. Funktionen og medarbejderne rykkedes derefter til et kontorfællesskabet på Søndergade.