Forskel mellem versioner af "Andefugl og barn"

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
Linje 10: Linje 10:
  
 
I 2011 fik skulpturen så en plads ved Remstrup å  - på [[Åstien]] langs med [[Sejsvej]].
 
I 2011 fik skulpturen så en plads ved Remstrup å  - på [[Åstien]] langs med [[Sejsvej]].
 +
 +
Skulle nogen spekulere over, hvilken fugl der er tale om, lod kunstneren i sin tid forstå, at det bevidst var gjort uklart, om det var en and eller en gås. Ligesom man heller ikke får svar på, om barnet er en dreng eller en pige.
 +
Siden har kunstnerens søn Jannik Seidelin, der selv er kunstner, lidt ukollegialt afsløret at han sad model til ”barnet” og ”andefuglen” var en gås.
  
 
[[Kategori:Skulpturer & murkunst]]
 
[[Kategori:Skulpturer & murkunst]]

Versionen fra 14. maj 2017, 19:15

Skulpturen "Gåsebrønd".

Borgergaven ved Silkeborg bys 100 års jubilæum i 1946 var den såkaldte "andeskulptur", som blev placeret i et lille anlæg neden for Kildebakken eller ved trappen op til sygehuset. Afsløringen foregik 4. november 1949.

Skulpturens rette navn er dog "Gaasebrønd". Den er udført i granit og er lavet af Henning Seidelin.

Skulpturen stod på sin plads frem til 2002, da var blevet ødelagt og trængte til restaurering, blev den flyttet til kommunens materielgård på Tietgensvej.

I 2007 tilbød Arbejdernes Andelsboligforening at restaurere figuren og opstille den på foreningens arealer på Århusbakken. Det vakte en del debat, at figuren skulle stå i et privat anlæg når den nu var skænket til byen af borgerne.

I 2011 fik skulpturen så en plads ved Remstrup å - på Åstien langs med Sejsvej.

Skulle nogen spekulere over, hvilken fugl der er tale om, lod kunstneren i sin tid forstå, at det bevidst var gjort uklart, om det var en and eller en gås. Ligesom man heller ikke får svar på, om barnet er en dreng eller en pige. Siden har kunstnerens søn Jannik Seidelin, der selv er kunstner, lidt ukollegialt afsløret at han sad model til ”barnet” og ”andefuglen” var en gås.