Ændringer

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning

1967

1.048 bytes tilføjet, 12. sep 2022, 13:54
I 1852 og 1853 opholdt Carl Steen Andersen Bille (1828-1898) sig som sommergæst hos Michael Drewsen'''20. Den unge pressemand beskrev den nye by i tre artikler til Dagbladet i aug. 1853 Han fik de fleste oplysninger på stedet fra beboerne og af postekspeditør Bindesbølljanuar:''' Forfatteren [[Albert Dam]], hvis far var godsforvalter Silkeborg, får livsvarig hædersgave fra staten Hovedgårdenca. 30.000 kr. om året.
Navnlig begyndelsen af den første og slutningen af den sidste artikel indeholder beskrivelser af egnens smukke og særegne natur'''21. januar:''' På årsmøde i Fredehjemmet [[Sølund]] meddeles, herunder nævnes også en del udsigtspunkter og bænke. Artiklerne gjorde indtryk på en anden silkeborggæst nemlig H. C. Andersen og tilskyndede ham til nogle dage derefter at skrive sin egen smukke lyriske rejseskildring, der udkom året hjemmet fra april skal være drengehjem efter at det i "Folkekalender for Danmark". I øvrigt korresponderede de to herrer senere fra tid til anden . Drewsen leverede papir til "Dagbladet" og med den unge spøgefulde redaktør C. St. A. Bille førte han ivrige vittighedskampe.48 år har været pigehjem
Langt senere'''20. februar:''' [[Nørrevangskolen]] indvies officielt, efter at den har været i sommeren 1886, da Bille netop var udnævnt til amtmand, besøgte han Drewsens gamle "fjende", birkedommer Drechsel. Billes datter var gift med Drechsels ældste søn, og gennem flere år havde han stået familien nærbrug i nogen tid.
Ludvig Drechsel skriver i sine erindringer, at de tog ud til Drechsels nybyggede villa ved Himmelbjerget'''1. Her var Bille meget indtaget april:''' Danserestauranten [[Kee Dancing]] i et udsigtspunkt lidt vest for villaen, hvorfor Drechsel lod opsætte en bænk og kaldte den Billes BænkSilkeborg lukker.
Senere beskrives denne udsigt '''13. april:''' Silkeborg Kommune har købt en ejendom i nogle turistførere som værende meget smukBalle, hvoraf 27 tdr. land skal udlægges til kolonihaver i stedet for [[Dinesminde]] i Gødvad kommune.
'''4. maj:''' Staten meddeler, at den ikke vil give tilskud til Kjellerupbanen
fra 1. april 1968, og dermed er banens dødsdom fældet. Ved generalforsamlingen 26. juni vedtages nedlæggelsen.
'''20. maj:''' [[Silkeborg Boldklub]] flytter til Søholt Idrætspark. '''30. maj:''' [[Sejs Sparekasse]], det første pengeinstitut i Sejs, åbnes. '''5. juni:''' [[Fragtmandscentralen]] ved Ringvejen tages i brug. '''3. juli:''' Landets mest avancerede lyskrydsregulering tages i brug til at styre trafikken mellem jernbanetrafikken, Frederiksberggade, Søndergade og Drewsensvej. Formentlig sammenfaldende med indførelsen af automatisk styring af jernbanebomme som er en del af systemet. '''7. juli:''' [[Jyske Bank]] dannes ved en fusion mellem Silkeborg Bank, Kjellerup Bank, Kjellerup Handels- og Landbobank, Handels- og Landbrugsbanken i Silkeborg. '''23. juli:''' Brevduetotalisatorspillet i Silkeborg tages op igen efter en god halv snes års pause. '''1. august:''' [[Silkeborg Frisørskole]] nedlægges som følge af centralisering af undervisningen. '''1. september:''' Egnsudviklingsdirektoratet åbner i den gamle Tekniske Skole på Skoletorvet. '''26. september:''' [[Silkeborg Musikforening]]s bestyrelse nedlægger hvervet, og en ny vælges ikke. Foreningens arrangementer kan ikke bære sig økonomisk. '''30. september:''' [[Virklund børnehave]] indvies. '''23. oktober:''' [[Silkeborg Husholdningsskole]] bliver selvejende institution med kommunaldirektør Hovgaard som formand. '''3. november''': Opførelse af [[Vime]] supermarked i Silkeborg begynder. '''24. november:''' [[Søndre Ringvej]] åbnes for trafik. Den har kostet 2,6 mill. kroner. '''11. december:''' Silkeborg Byråd vedtager, at [[Vestergade]] og [[Tværgade]] skal være [[Gågader i Silkeborg|gågader]] i en forsøgsperiode fra 14. og til og med 23. december, og forretningsfolkene fejrer gågaderne med udsmykning og musik. [[Kategori:Udsigtspunkter & bænkeTidstavle]]
3
redigeringer