Forskel mellem versioner af "Gartneriet Frydenslund"

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
(Siden blev oprettet: Gartneriet Frydenslund var beliggende i Vestbyen og strakte sig oprindeligt over et areal fra Vestergade til Drewsensvej. Det blev anlagt Rasmus Peder Pedersen i 189...)
 
 
(11 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
Gartneriet Frydenslund var beliggende i Vestbyen og strakte sig oprindeligt over et areal fra [[Vestergade]] til [[Drewsensvej]]. Det blev anlagt [[Rasmus Peder Pedersen]] i 1893 på en tidligere landejendom.  
+
Gartneriet Frydenslund var beliggende i Vestbyen og strakte sig oprindeligt over et areal fra [[Vestergade]] til [[Drewsensvej]], vest for den nuværende [[Grønnegade]]. Adressen var Grønnegade 10-12.
Gartneriet med aressen Vestergade 105 (senere [[Frydenslund Blomster]]) var i familiens eje i 3 generationer - næsten 100 år - før det i 1989 blev overtaget af en tidligere butikslærling. I dag rummer butikken en begravelsesforretning.  
+
  
Frydenslund blev i tidens løb gartnerfamiliens navn. Navnet er dog sikkert inspireret af [[Frydensbjerg]], som er et tidligt navn for Århusbakken.
+
Garneriet blev anlagt af [[Rasmus Peder Pedersen]] i 1893 på en tidligere landejendom og var i familiens eje i 3 generationer - næsten 100 år. I 1989 blev [[Frydenslund Blomster]] overtaget af en tidligere butikslærling.
  
I 1939 fik gartneriet opført ud mod Vestergade opført en forretningsejendom med 11 lejligheder (Vestergade 105), som var tegnet af [[Max Pape]] i den nye, moderne funkis-byggestil.
+
Produktionen på Frydenslund er ikke dokumenteret, men på baggrund af gamle fotos må det antages, at der har været tale om en blandet produktion af grøntsager og blomster på friland og i drivhuse.
 +
 
 +
Frydenslund blev i tidens løb gartnerfamiliens navn. Navnet er sikkert inspireret af [[Frydensbjerg]], som er et tidligt navn for Århusbakken.
 +
 
 +
Gartneriet var i drift frem til 1965, hvor Silkeborg Kommune erhvervede arealet og bygningerne og derefter nedrev driftsbygningerne på arealet.
 +
I 1981-1982 blev [[Plejehjemmet Frydenslund]] opført på arealet.
 +
 
 +
I 1939 fik gartneriet opført forretningsejendom med 11 lejligheder (Vestergade 105), som var tegnet af [[Max Pape]] i den nye, moderne funkis-byggestil. Butikken i denne ejendom fik senere navnet Frydenslund Blomster. I dag rummer den en begravelsesforretning.
 +
 
 +
[[Kategori:Landbrug]]

Nuværende version fra 12. mar 2016, 11:24

Gartneriet Frydenslund var beliggende i Vestbyen og strakte sig oprindeligt over et areal fra Vestergade til Drewsensvej, vest for den nuværende Grønnegade. Adressen var Grønnegade 10-12.

Garneriet blev anlagt af Rasmus Peder Pedersen i 1893 på en tidligere landejendom og var i familiens eje i 3 generationer - næsten 100 år. I 1989 blev Frydenslund Blomster overtaget af en tidligere butikslærling.

Produktionen på Frydenslund er ikke dokumenteret, men på baggrund af gamle fotos må det antages, at der har været tale om en blandet produktion af grøntsager og blomster på friland og i drivhuse.

Frydenslund blev i tidens løb gartnerfamiliens navn. Navnet er sikkert inspireret af Frydensbjerg, som er et tidligt navn for Århusbakken.

Gartneriet var i drift frem til 1965, hvor Silkeborg Kommune erhvervede arealet og bygningerne og derefter nedrev driftsbygningerne på arealet. I 1981-1982 blev Plejehjemmet Frydenslund opført på arealet.

I 1939 fik gartneriet opført forretningsejendom med 11 lejligheder (Vestergade 105), som var tegnet af Max Pape i den nye, moderne funkis-byggestil. Butikken i denne ejendom fik senere navnet Frydenslund Blomster. I dag rummer den en begravelsesforretning.