Forskel mellem versioner af "Gimlesvej"

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
(Siden blev oprettet: Gimlesvej er opkaldt efter hallen Gimle, der forekommer i nordisk mytologi. Gimle skulle ifølge myterne opstå efter Ragnarok, verdens ende, hvor alle de gamle guder går under...)
 
 
(7 mellemliggende versioner af den samme bruger vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
Gimlesvej er opkaldt efter hallen Gimle, der forekommer i nordisk mytologi. Gimle skulle ifølge myterne opstå efter Ragnarok, verdens ende, hvor alle de gamle guder går under i kamp med deres fjender og dør med dem. Kun et lille fåtal overlever det store slag og får lov at leve i den gyldne hal Gimle, i en nyskabt verden.
+
Gimlesvej er opkaldt efter hallen [http://da.wikipedia.org/wiki/Gimle_(nordisk_mytologi) Gimle], der forekommer i nordisk mytologi. Gimle skulle ifølge myterne opstå efter [http://da.wikipedia.org/wiki/Ragnarok Ragnarok], verdens ende, hvor alle de gamle guder går under i kamp med deres fjender og dør med dem. Kun et lille fåtal overlever det store slag og får lov at leve i den gyldne hal Gimle, i en nyskabt verden.
 
Gimle var i slutningen af 1800-tallet navnet på et traktørsted på Frederiksberg, hvor Socialdemokratiet i 1876 vedtog det såkaldte Gimleprogram. I dag er Gimle bl.a. navnet på en tegnestue i København. Her har mange af Danmarks mest velanskrevne tegneserietegnere haft deres arbejdsplads. Et spillested i Roskilde bærer også navnet Gimle.
 
Gimle var i slutningen af 1800-tallet navnet på et traktørsted på Frederiksberg, hvor Socialdemokratiet i 1876 vedtog det såkaldte Gimleprogram. I dag er Gimle bl.a. navnet på en tegnestue i København. Her har mange af Danmarks mest velanskrevne tegneserietegnere haft deres arbejdsplads. Et spillested i Roskilde bærer også navnet Gimle.
Vejen er præget af kraftig, næsten skovagtig bevoksning isprængt parcelhusgrunde. Ligesom de fleste andre veje i Hvinningdal er Gimlesvej anlagt i begyndelsen af 1970'erne, men er siden blevet udvidet. Flere andre gader med navne fra den nordiske mytologi eller navne fra gamle danske sagn ligger i dette område.
+
 
 +
Gimlesvej er sidevej til [[Odinsvej]] og er præget af kraftig, næsten skovagtig bevoksning isprængt parcelhusgrunde. Ligesom de fleste andre veje i Hvinningdal er Gimlesvej anlagt i begyndelsen af 1970'erne, men er siden blevet udvidet. Flere andre gader med navne fra den nordiske mytologi eller navne fra gamle danske sagn ligger i dette område.
 +
 
 +
==Gadenavne hentet i den nordiske mytologi og i sagnhistorien==
 +
Efterhånden som byen Silkeborg voksede, blev gader og veje samlet i navnegrupper for overskuelighedens skyld. Også ved udstykninger i nyere tid har man såvidt muligt videreført dette princip. I [[Hvinningdal]], navnlig som sideveje til [[Hvinningdalvej]], opstod kvarteret med navne hentet i den [[Gadenavnegrupper: Nordisk mytologi og sagn | nordiske mytologi]] og i sagnhistorien.  
 
----
 
----
Beliggenhed: Fyllasvej er beliggende i Silkeborg, Hvinningdal.
+
Beliggenhed: Fyllasvej er beliggende i Silkeborg, [[Hvinningdal By, Balle (ejerlav)| Hvinningdal By]].
 
[[Kategori:Gader & Veje]]
 
[[Kategori:Gader & Veje]]

Nuværende version fra 31. mar 2013, 13:24

Gimlesvej er opkaldt efter hallen Gimle, der forekommer i nordisk mytologi. Gimle skulle ifølge myterne opstå efter Ragnarok, verdens ende, hvor alle de gamle guder går under i kamp med deres fjender og dør med dem. Kun et lille fåtal overlever det store slag og får lov at leve i den gyldne hal Gimle, i en nyskabt verden. Gimle var i slutningen af 1800-tallet navnet på et traktørsted på Frederiksberg, hvor Socialdemokratiet i 1876 vedtog det såkaldte Gimleprogram. I dag er Gimle bl.a. navnet på en tegnestue i København. Her har mange af Danmarks mest velanskrevne tegneserietegnere haft deres arbejdsplads. Et spillested i Roskilde bærer også navnet Gimle.

Gimlesvej er sidevej til Odinsvej og er præget af kraftig, næsten skovagtig bevoksning isprængt parcelhusgrunde. Ligesom de fleste andre veje i Hvinningdal er Gimlesvej anlagt i begyndelsen af 1970'erne, men er siden blevet udvidet. Flere andre gader med navne fra den nordiske mytologi eller navne fra gamle danske sagn ligger i dette område.

Gadenavne hentet i den nordiske mytologi og i sagnhistorien

Efterhånden som byen Silkeborg voksede, blev gader og veje samlet i navnegrupper for overskuelighedens skyld. Også ved udstykninger i nyere tid har man såvidt muligt videreført dette princip. I Hvinningdal, navnlig som sideveje til Hvinningdalvej, opstod kvarteret med navne hentet i den nordiske mytologi og i sagnhistorien.


Beliggenhed: Fyllasvej er beliggende i Silkeborg, Hvinningdal By.