Forskel mellem versioner af "H.F. Knudsen"

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning
(Siden blev oprettet: H.f.Knudsen. Hans Frederik Knudsen (født i Svendborg 3.oktober 1875).Forældrene var Lars Jensen Knudsen (født i Bøstrup,Langeland 3.maj 1854) og Sophie Christiane Rasmussen...)
 
 
(5 mellemliggende versioner af 2 andre brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
H.f.Knudsen.
+
Hans Frederik Knudsen blev født i Svendborg 3. oktober 1875. Forældrene var Lars Jensen Knudsen (født i Bøstrup, Langeland 3.maj 1854) og Sophie Christiane Rasmussen (født i Svendborg 11. december 1856).
  
Hans Frederik Knudsen (født i Svendborg 3.oktober 1875).Forældrene var Lars Jensen Knudsen (født i Bøstrup,Langeland 3.maj 1854) og Sophie Christiane Rasmussen (født i Svendborg 11. december 1856).
+
H.F. Knudsen blev udlært snedker i Svendborg og kom efter læretidens udløb til Silkeborg, hvor han i 1897 tog fast bopæl. I 1900 giftede han sig med Marie Knudsen, som var barnefødt i Silkeborg (29.maj 1879). I 1904 købte H. F.Knudsen grund på Thorsgade 11 (senere [[Vejlbovej]]) og året efter flyttede familien ind i et nybygget hus.
  
H.F.Knudsen blev udlært snedker i Svendborg og kom efter læretidens udløb til Silkebog,hvor han i 1897 tog fast bopæl.I 1900 giftede han sig med Marie Knudsen,som var barnefødt i Silkeborg(29.maj 1879).I 1904 købte H.F.Knudsen grund på Thorsgade(nu Vejlbovej)og året senere flyttede de ind i et nybygget hus.
+
Frem til 1909 arbejdede H.F. Knudsen som snedkersvend i Møbelfirmaet [[Sofus Jørgensen]], som havde værksted i [[Tværgade]]. I denne periode var han med i bestyrelsen for [[Snedkernes Fagforening]], hvor han var kasserer. I 1909 blev han ansat som skatteopkræver, og i 1923 blev han ansat som pantefoged i Silkeborg Kommune.
  
Frem til 1909 arbejdede H.F.Knudsen som snedkersvend i Møbelfirmaet Sofus Jørgensen,som havde værksted i Tværgade.I denne periode var han med i bestyrelsen for snedkernes fagforening,hvor han var kasserer.I 1909 blev han ansat som skatteopkræver og i 1923 blev han ansat som pantefoged i Silkeborg kommune.
+
H.F. Knudsen har deltaget aktivt indenfor arbejderpartiets forskellige organisationer, både politisk, fagligt og i kooperationen.
 +
I Arbejderkoooperationens historie - set fra Silkeborg skirver Keld Dalsgaard Larsen: "''De ledende kooperatører i den tidlige kooperation i Silkeborg var alle også aktive i [[Socialdemokratie]]t og Fagbevægelsen. Men kun et par enkelte lagde hovedparten af deres arbejde i den kooperative bevægelse: Sjørslev Christensen og H.F. Knudsen. Kooperatørerne udgjorde således ingen særskilt gruppe, men de var i høj grad de toneangivende både inden for Socialdemokratiet og fagbevægelsen.''"
  
H.F.Knudsen har deltaget aktivt indenfor arbejderpartiets forskellige organisationer,både politisk,fagligt og kooperativt.
+
Da [[Arbejdernes Fællesbageri]] blev oprettet i 1908 var H.F. Knudsen med først som bestyrelsesmedlem og dernæst som formand fra 1910 til 1942. I den lange periode han arbejdede i bageriets ledelse, havde han den glæde at se det vokse til et af kooperationens mønsterbagerier.
I Arbejderkoooperationens historie-set fra Silkeborg af Keld Dalsgaard Larsen står der:"De ledende kooperatører i den tidlige kooperation i Silkeborg var alle også aktive i Socialdemokratiet og Fagbevægelsen.Men kun et par enkelte lagde hovedparten af deres arbejde i den Kooperative bevægelse:Sjørslev Christensen og H.F.Knudsen. Kooperatørerne udgjorde således ingen særskilt gruppe,men de var i høj grad de toneangivende både inden for Socialdemokratiet og Fagbevægelsen."
+
  
Da Arbejdernes Fællesbageri blev oprettet i 1908 var H.F.Knudsen med først som bestyrelsesmedlem og dernæst som Formand fra 1910 til 1942. I den lange periode H.f.Knudsen arbejdede i Bageriets ledelse,havde han den glæde at se Bageriet vokse til et af Kooperationens mønsterbagerier.
+
I 1911 oprettedes Jydske Fællesbageriers Sammenslutning og i 1916 blev De sammensluttede Fælles og Andelsbagerier i Danmark stiftet. Som bestyrelsesmedlem var H.F. Knudsen med begge steder, sidstnævnte sted i 26 år. I 25 års jubilæumsskriftet fra De sammensluttede Fællesbagerier i Danmark, står der om ham: "''Af den første bestyrelse er der et medlem, nemlig H.F. Knudsen Silkeborg, der har haft sæde gennem alle de forløbne år. Ja han har endda i en årrække været med i den jydske sammenslutnings bestyrelse. På sin stille måde har H. F. Knudsen i de mange år været en solid støtte for bagerisammenslutningen. Han har været talsmand overalt, hvor han kom, og der er på jubilæumsdagen grund til at hilse den trofaste, jydske kooperatør og takke ham for god indsats gennem en lille menneskealder''."
  
I 1911 oprettes Jydske Fællesbageriers Sammenslutning og i 1916 blev De sammensluttede Fælles og Andelsbagerier i Danmark stiftet.Som bestyrelsesmedlem var H.f.Knudsen med begge steder,sidstnævnte sted i 26 år. I 25 års jubilæumsskriftet fra De sammensluttede Fællesbagerier i Danmark,står der om ham:"Af den første bestyrelse er der et medlem,nemlig H.F.Knudsen Silkeborg,der har haft Sæde gennem alle de forløbne år.Ja han har endda i en Aarrække været med i den jydske Sammenslutnings bestyrelse.Paa sin stille maade har H.f.Knudsen i de mange aar været en solid støtte for Bagerisammenslutningen.Han har været talsmand overalt,hvor han kom,og der er på Jubilæumsdagen grund til at hilse den trofaste,jydske Kooperatør og takke ham for god indsats gennem en lille Menneskealder."
+
Endvidere kan fortælles, at han i mange år var med i bestyrelsen for Socialdemokratiet, samt medlem af [[Hjælpekassen]]s bestyrelse - først som menigt medlem og dernæst som formand, sidstnævnte post også igennem mange år.
  
Endvidere kan fortælles,at han i mange år var med i Bestyrelsen for Socialdemokratiet,samt deltaget i Hjælpekassens bestyrelse først som menigt medlem og dernæst som formand,sidstnævnte post også igennem mange år.
+
Ved grundlæggelsen af [[AOF]]-Silkeborg i 1924 var H.F. Knudsen med på de stiftende møder. I sæsonen 1928/1929 sad han på skolebænken og deltog i faget samfundsøkonomi, og fra 1930 til 1934 var han formand for bestyrelsen for skolen.
  
Ved grundlæggelsen af AOF-Silkeborg i 1924 var H.F.Knudsen med de stiftende møder.I sæsonen 1928/1929 sad han på skolebænken og deltog i faget samfundsøkonomi,og fra 1930 til 1934 var han formand for Bestyrelsen af Skolen.
+
Han forblev aktiv indtil en måned før sin død. Han døde 3. april 1942 og blev begravet [[Vestre Kirkegård]] i Silkeborg 10. april 1942.
  
Han forblev aktiv indtil en måned før sin død.Han døde 3.april 1942 og blev begravet Vestre Kirkegård i Silkeborg 10.april 1942.
+
==Kilder==
 +
* Aviser fra Silkeborg.
 +
* Blikket mod Stjernerne-Benene jorden,AOF-Silkeborg 1924-1999.
 +
* Arbejderkooperationens historie-set fra Silkeborg af Keld Dalsgaard Larsen
 +
* De sammensluttede fællesbagerier gennem 25 år 1916-21.maj-1941.
  
Kilder.
+
[[Kategori:Personer|Knudsen, H. F.]]
Aviser fra Slkeborg.
+
[[Kategori:Fag- & brancheforeninger]]
Blikket mod Stjernerne-Benene på jorden,AOF-Silkeborg 1924-1999.
+
Arbejderkooperationens historie-set fra Silkeborg.
+
De sammensluttede fællesbagerier gennem 25 år 1916-21.maj-1941.
+

Nuværende version fra 27. apr 2015, 18:44

Hans Frederik Knudsen blev født i Svendborg 3. oktober 1875. Forældrene var Lars Jensen Knudsen (født i Bøstrup, Langeland 3.maj 1854) og Sophie Christiane Rasmussen (født i Svendborg 11. december 1856).

H.F. Knudsen blev udlært snedker i Svendborg og kom efter læretidens udløb til Silkeborg, hvor han i 1897 tog fast bopæl. I 1900 giftede han sig med Marie Knudsen, som var barnefødt i Silkeborg (29.maj 1879). I 1904 købte H. F.Knudsen grund på Thorsgade 11 (senere Vejlbovej) og året efter flyttede familien ind i et nybygget hus.

Frem til 1909 arbejdede H.F. Knudsen som snedkersvend i Møbelfirmaet Sofus Jørgensen, som havde værksted i Tværgade. I denne periode var han med i bestyrelsen for Snedkernes Fagforening, hvor han var kasserer. I 1909 blev han ansat som skatteopkræver, og i 1923 blev han ansat som pantefoged i Silkeborg Kommune.

H.F. Knudsen har deltaget aktivt indenfor arbejderpartiets forskellige organisationer, både politisk, fagligt og i kooperationen. I Arbejderkoooperationens historie - set fra Silkeborg skirver Keld Dalsgaard Larsen: "De ledende kooperatører i den tidlige kooperation i Silkeborg var alle også aktive i Socialdemokratiet og Fagbevægelsen. Men kun et par enkelte lagde hovedparten af deres arbejde i den kooperative bevægelse: Sjørslev Christensen og H.F. Knudsen. Kooperatørerne udgjorde således ingen særskilt gruppe, men de var i høj grad de toneangivende både inden for Socialdemokratiet og fagbevægelsen."

Da Arbejdernes Fællesbageri blev oprettet i 1908 var H.F. Knudsen med først som bestyrelsesmedlem og dernæst som formand fra 1910 til 1942. I den lange periode han arbejdede i bageriets ledelse, havde han den glæde at se det vokse til et af kooperationens mønsterbagerier.

I 1911 oprettedes Jydske Fællesbageriers Sammenslutning og i 1916 blev De sammensluttede Fælles og Andelsbagerier i Danmark stiftet. Som bestyrelsesmedlem var H.F. Knudsen med begge steder, sidstnævnte sted i 26 år. I 25 års jubilæumsskriftet fra De sammensluttede Fællesbagerier i Danmark, står der om ham: "Af den første bestyrelse er der et medlem, nemlig H.F. Knudsen Silkeborg, der har haft sæde gennem alle de forløbne år. Ja han har endda i en årrække været med i den jydske sammenslutnings bestyrelse. På sin stille måde har H. F. Knudsen i de mange år været en solid støtte for bagerisammenslutningen. Han har været talsmand overalt, hvor han kom, og der er på jubilæumsdagen grund til at hilse den trofaste, jydske kooperatør og takke ham for god indsats gennem en lille menneskealder."

Endvidere kan fortælles, at han i mange år var med i bestyrelsen for Socialdemokratiet, samt medlem af Hjælpekassens bestyrelse - først som menigt medlem og dernæst som formand, sidstnævnte post også igennem mange år.

Ved grundlæggelsen af AOF-Silkeborg i 1924 var H.F. Knudsen med på de stiftende møder. I sæsonen 1928/1929 sad han på skolebænken og deltog i faget samfundsøkonomi, og fra 1930 til 1934 var han formand for bestyrelsen for skolen.

Han forblev aktiv indtil en måned før sin død. Han døde 3. april 1942 og blev begravet på Vestre Kirkegård i Silkeborg 10. april 1942.

Kilder

  • Aviser fra Silkeborg.
  • Blikket mod Stjernerne-Benene på jorden,AOF-Silkeborg 1924-1999.
  • Arbejderkooperationens historie-set fra Silkeborg af Keld Dalsgaard Larsen
  • De sammensluttede fællesbagerier gennem 25 år 1916-21.maj-1941.