SIFs sports- og showfest 1958

Fra WikiSilkeborg
Skift til: Navigation, Søgning

Silkeborg IF afholdt i weekenden 2.-3. august 1958 en stort anlagt sports- og showfest på stadion. Her var Ove Sprogø et af hovednavnene blandt de mere end 500 optrædende.

Avisannonce for sports- og showfesten.

Festen startede med, at der kl. 14 udgik et optog fra stadion, som førte en række af de deltagende kunstnere gennem byens gader, for så at ende på stadion igen en time senere. Her begyndte festlighederne med en opvisnings-fodboldkamp mellem et hold med spillere fa Funder, Fårvang, Låsby og Ry, og Silkeborgs old boys hold.

Senere på dagen blev festpladsen åbnet og showet begyndte sin non-stop forestilling med et stort og flot program spækket med flere af datidens populære kunstnere. Der var også et internationalt islæt….. ”Størst bifald fik de fem gnistrende sorte Jamaica-negre ”Jimmy Moore and his Calypso Ramblers”, hvis spilleglæde og gode humør smittede af på børnene og i øvrigt også på de voksne …", som Aften-Postens journalist bemærkede i sin omtale om mandagen. I øvrigt var Ove Sprogø ustandselig på scenen og han brillerede især med visen ”Fandens oldmor”. Festlighederne fortsatte om søndagen med et lige så omfattende program.

Ove Sprogø signerede kaffeposer i "Det grønne hjørne".

SIFs sports- og showfest i Silkeborg var faktisk jyllandspremiere på et stort anlagt og spritnyt koncept med et reklamefinansieret show. Det er tilsyneladende både store firmaer som BUKO ost, UG MAYONNAISE og OXFORD KIKS, men også det lokale som Silkeborg Bryghus, der spytter penge i kassen mod at få reklamer med i selve showet – hvordan det foregik, melder aviserne ikke noget om. ”Show for reklame” fortsatte om mandagen sin turné til Aarhus, hvor man skulle medvirke ved det årlige rundskue.

Om sportsfesten melder aviserne samstemmende, at det var en succes med et overskud til SIF på ca. 6.000 kr., men at denne kunne være blevet det dobbelte, hvis vejrguderne havde holdt igen med regnen.

På Silkeborg vandværk målte man søndag morgen en nedbør på 7,3 m.m. Det var også koldt. Laveste temperatur var helt nede på 7,3 grader – højeste på 17 grader.